Először is: a Games for Windows LIVE és az XBOX LIVE egy és ugyanaz a rendszer csak más néven. Értsd pl a Shadowrun, Lost Planet meg még pár játék esetében a PC-s játékosok tudnak az Xbox játékosokkal vagy éppen ellen játszani.

Másodszor: bár az internet ugyebár nem szab határt egy szolgáltatásnak, a Microsoft mégsem terjesztette ki a LIVE szolgáltatását magyarországra, így ha egy magyar account-al próbál valaki fellépni a LIVE-ra (nem itt nem az MSN-es Windows Live-ra gondolok, ha arra gondolok akkor Live-ot, ha a játékosra akkor LIVE-ot írok) akkor szomorú tényként közli a rendszer, hogy kívül esünk a támogatott régiókon.

A megoldás rendkívül egyszerű, úgy kell létrehoznunk egy account-ot, hogy nem Magyarországot jelöljük meg tartózkodási helynek, hanem például az Eggyesült Államokat, Angliát, stb.

1. Látogassunk el erre az oldalra (ne írjuk be simán az xboxlive.com címet, mert az a magyar testvérére irányít ami ugye már a lebukás esélyét adja)

2. Az oldal jobb felső sarkában találunk egy Sign In lehetőséget, kattintsunk rá

3. A megjelenő oldalon kattintsuk a “Windows Live ID” lehetőségre (1.kép), majd a “Get started now” opciót (2.kép)

4. Ezzel eljutottunk a regisztrációs űrlaphoz. Itt a mezők többségét értelemszerűen töltsük ki, de a Country/Region-nál válasszunk United States /Eggyesül Államokat, First Name és Last Name (keresztnév, vezetéknév) résznél ne használjunk ékezeteket, illetve a State és Zip Code-nál létező amerikai államot és irányítószámot kell megadnunk, például Texas és 76258 (ha esetleg mást szeretnénk akkor nagy segítségünkre válhat ez az oldal)

5. Amint mindennel megvagyunk, kattintsunk az “I Accept” gombra, mellyel elfogadjuk a különböző szabályzatokban található feltételeket.

6. Ha mindent jól csináltunk akkor el is készült a fiókunk. Amennyiben így van, rögtön be is zárhatjuk a kapott oldalt és térjünk vissza a LIVE bejelentkező képernyőjére, ahol rögtön jelentkezzünk is be (nem tudni miért, de az első belépés alkalmával hibaüzenetet kapunk miszerint elütöttünk valamit, nyugalom, mégegyszeri próbálkozásra már beenged a rendszer)

7. Így végül el is érkeztünk az utolsó részhez, annyi a feladatunk, hogy kitöltsük az adatlapunkat. A “Gamertag”-ot óvatosan töltsétek ki, ugyanis ez lesz a nevetek a neten, mely később csak pénz ellenében változtatható meg. A “Gamer Picture” az egyértelműen az avatar, sajnos egyéni képet nem lehet feltölteni. A “Gamer Zone” rész csupán jelzésértékű, azt jelölhetjük be, hogy mennyire vagyunk ‘addikt’ játékosok. Végül a “Contact Preferences”-nél nyugodtan vegyétek ki az “Xbox Insider Newsletter” mellől a pipát. Ha minden megvan, akkor katt az “I Accept” gombra

Ennyi lett volna, ezzel kész is lennénk, így bármilyen Games for Windows LIVE játéknál megnyomjuk a Home gombot (Gamepadon a Guide gomb (a legnagyobb, középen)) és bejelentkezhetünk a LIVE azonosítónkkal.

Figyelem!

Minden, az offline profilunk alatt elért eredmény elvész, és kezdhetjük előröl a játékot, sajnos ez van. Illetve gyakori, hogy az ilyen játékok telepítésnél nem kérnek CD kulcsot, így kaphatunk egy ‘rossz CD kulcs’ üzenetet, de a Try Again gombra nyomva megadhatjuk a tényleges kulcsot.

ReklámokReklámok

%d blogger ezt kedveli: